Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

Este bine sa-mi scot dintii si sa-mi pun implant?

NU!!!!!!Daca un dinte poate fi salvat,atunci salvati-l!!!!! Implantul sa nu fi e un moft,ci o necesitate,doar atunci sa optati pentru aceasta solutie!

Accidentele, cariile dentare, varsta inaintata, gingivitele si paradontoza pot cauza avarii ireparabile danturii, ducand in final la pierderea acesteia. Atunci cand dintii nu mai sunt sanatosi si situatia nu poate fi remediata prin tratamente stomatologice, medicii recomanda inlocuirea lor cu implante dentare, pentru a evita resorbtia maxilarelor si pentru a nu cauza alte probleme de sanatate.

 Implantele inlocuiesc radacinile dentare si se integreaza in oasele maxilarului, astfel incat acesta sa nu isi modifice forma si sa nu afecteze functia de masticatie. Metoda chirurgicala de implantare nu este dureroasa, iar timpul de vindecare variaza de la doua la opt luni de zile.


Ce sunt implantele dentare si cum se “monteaza”

 Implantele reprezinta o radacini artificiale realizate din titan tratat, care sa le inlocuiasca pe cele bolnave iremediabil. Acestea se fixeaza in oasele maxilarelor si impiedica resorbtia acestora. Dupa implantarea efectiva a radacinii si vindecarea locului, implantele sunt acoperite cu coroane dentare, care arata identic cu dintii naturali. Rolul implantelor dentare este, asadar, unul dublu: de remediere a sanatatii bucale si estetic.

In ce cazuri se folosesc implantele dentare

 Implantele pot inlocui unul sau mai multi dinti, atunci cand sunt imbracate in coroane speciale care sa respecte forma anatomica naturala a danturii definitive. Totodata, pot avea rolul de stalp pentru lucrari protetice simple, in cazurile in care se poate evita utilizarea unei proteze totale. Daca acest lucru nu este posibil, implantele pot deveni si suporturi pentru protezele dentare totale, care se fixeaza mult mai bine pe o astfel de baza, fara a mai fi nevoie de utilizarea adezivilor speciali.

Beneficiile implantelor dentare

In primul rand, implantele solicita suficient oasele din zona buco-maxilo-faciala, astfel incat aceasta sa functioneze normal si sa nu isi modifice forma si consistenta. In afara aspectului sanatos, exista si beneficii estetice ale implanturilor, pentru ca aspectul lor este cat se poate de natural si de sanatos. In al treilea rand, beneficiile implantelor se revarsa si in plan social, deoarece o dantura perfecta iti poate da oricand mai multa incredere in fortele proprii si puterea de a zambi in fiecare zi cu gura pana la urechi.

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook