Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

De ce sangereaza gingiile?

Sangerarile gingivale pot fi primul dintre simptomele afectiunilor gingivale si se pot manifesta la orice varsta. Ele sunt generate de o igiena precara sau incorecta a cavitatii bucale, ineficienta in a indeparta placa bacteriana a dintilor si a liniei gingivale.

Atunci cand acestea persista si in urma unui tratament stomatologic adecvat, pot indica faptul ca organismul sufera de alte afectiuni medicale ce tin de coagularea sangelui sau de nivelul trombocitelor.

Cauzele sangerarii gingiilor

Primele lucruri la care ar trebui sa te gandesti daca iti sangereaza gingiile sunt gingivita si paradontoza. Gingivita este o infectie a gingiilor, pe cand paradontoza se manifesta si la nivelul dintilor si al oaselor buco-maxilo-faciale.

Sangerarea gingiilor mai poate fi cauzata si de anumite medicamente, precum anticoagulantele, antiepilepticele, antiplachetarele, anticonvulsivantele, imunosupresoarele sau chiar si cele chimioterapice.

Orice dereglare de coagulare poate insa duce la sangerarea gingiilor; deficitul de vitamine C si K pot fi, de asemenea, cauze ale acestor simptome. Mai mult decat atat, dereglarile hormonale ce se manifesta in randul femeilor insarcinate sunt si ele o posibila cauza, la fel ca periajul excesiv si incorect al dintilor.

Gingivitele si paradontoza

Sangerarile gingivale insotite de inflamatii ale acestei zone pot culmina cu retragerea acestora si cu mobilitatea dentara, ce va duce intr-un final la pierderea danturii. Maxilarele au si ele de suferit in cazul paradontozei, care afecteaza in intregime cavitatea bucala.

Toate acestea trebuie tinute sub control sub supravegherea medicului specialist, iar periajul corect, detartrajul si utilizarea unor produse speciale pentru curatarea si ingrijirea dintilor devin o necesitate in cazul instalarii unei astfel de afectiuni.

In cazul in care aceste simptome sunt insotite de stari febrile, sangerari sau chiar hemoragii in alte zone ale corpului, vanatai, leziuni ale cavitatii bucale sau pierderea cunostintei, pacientul trebuie sa consulte si un medic generalist pentru a putea depista alte eventuale afectiuni ale organismului precum deregrarile trombocitare.

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook