Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

De ce sa merg la medicul stomatolog daca nu ma doare nimic?

Examenul clinic sau controlul de rutina sunt foarte importante pentru toata lumea, deoarece pot scoate la iveala micile probleme ale cavitatii bucale inca dinainte ca acestea sa se agraveze. In plus, in cazul unei relatii noi medic – pacient, acest examen medical va deveni o referinta de baza pentru analizele ulterioare. Astfel, afectiunile cavitatii bucale pot fi tratate in faza incipienta, astfel incat sa nu avanseze sau sa se extinda.

Controlul de rutina trebuie facut periodic, la fiecare 6 luni, chiar daca pacientul nu manifesta nici un simptom al unei afectiuni. Iata care sunt aspectele importante din punct de vedere medical atunci cand participi la un astfel de examen clinic:

Sanatatea buco-maxilo-faciala

Primul lucru la care se va uita orice medic in timpul examenului clinic sunt eventualele inflamatii sau edeme de la nivelul gatului si al fetei. Acestea ar putea indica anumite patologii, care au nevoie de tratament pentru a nu evolua.

Sanatatea cavitatii bucale

Buzele, gingiile, limba, palatul si obrajii vor fi examinati cu atentie, pentru a depista eventualele ulceratii sau discromii. Totodata, articulatia mandibulara va fi la randul sau examinata, precum si muscatura, pentru ca medicul sa observe daca este ceva in neregula. Tesuturile de suport sunt atent examinate, pentru ca ele sunt cele care sustin dentitia si, in cazul instalarii unor gingivite sau paradontoze, aceasta ar putea ceda la randul sau.

Sanatatea dintilor

Dupa ce au fost verificate gingiile si cavitatea bucala, medicul va examina atent si dantura, pentru a detecta punctele in care urmeaza sa apara carii sau pentru a urmari evolutia acestora in cazul in care exista deja.

Sanatatea mandibulei si a sistemului osos

Dantura si maxilarul sunt dificil de observat cu ochiul liber, asa ca cea mai sigura metoda pentru a depista eventualele probleme de sanatate este cea a radiografiilor. Astfel, medicul stomatolog va putea urmari evolutia sau involutia densitatii masei osoase, pentru a putea depista si trata afectiunile gingivale.

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook