Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

De ce sa-i pun copilului meu aparat dentar daca si dintii mei sunt strambi?

Dintii crescuti stramb, care nu se aliniaza corespunzator, poarta si denumirea de malocluzie dentara. Aceasta afectiune se refera strict la directia de crestere a dintilor si la aspectul dezordonat al danturii definitive si, sustin specialistii, se transmite din generatie in generatie.

Faptul ca este ereditara nu e insa singura cauza a aparitiei malocluziei dentare. La baza ei pot sta si factori externi care influenteaza cresterea dintilor, insa de cele mai multe ori este “preluata” de la unul dintre parinti.

Cauze si explicatii pentru malocluzia dentara

In cazul unei astfel de afectiuni, exista doua posibile cauze: ori maxilarul este prea mic si nu face fata intregii danturi, care ajunge sa se suprapuna, fie dintii sunt supradimensionati si se incaleca din aceasta cauza. Discrepantele dintre maxilarul inferior si cel superior duc, de asemenea, la alinierea necorespunzatoare a dintilor. Alte posibile cauze ale acestei afectiuni sunt presiunile constante asupra gingiilor cu ajutorul suzetei sau al biberonului, gingivitele netratate din cauza carora se deplaseaza dintii si plombele dentare neadecvate.

Importanta aparatului ortodontic

 

Malocluzia dentara poate determina aparitia unei intregi serii de complicatii, dintre care cele mai importante sunt afectarea procesului de masticatie, aparitia cariilor si a gingivitelor, intinderile musculare la nivel maxilo-facial si fracturile dentare.

Cu ajutorul unui aparat ortodontic, vei reusi sa ii indrepti copilului tau dantura, astfel incat muscatura lui sa fie sanatoasa si sa fie ferit de alte probleme pe care le genereaza malocluzia dentara. In plus, daca tu insuti/ insati ai suferit din aceasta cauza, probabil ca iti dai seama de importanta pe care o are aspectul danturii in ceea ce priveste increderea in fortele proprii. O poti face inca de la schimbarea dintilor de lapte, cand maxilarul este mai flexibil si se adapteaza mai repede la schimbari. Astfel te vei asigura ca micutul tau va avea parte de dinti sanatosi si frumosi toata viata.

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook