Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

De ce am o respiratie urat mirositoare?

Respiratia urat mirositoare poate afecta relatiile sociale inca din cele mai vechi timpuri, cand era invocata inclusiv drept motiv de divort. In termini medicali, aceste simptome descriu afectiunea numita halena sau halitoza, care se poate instala din mai multe cauze in cavitatea orala a unei persoane.

 

Iata ce trebuie sa stii despre halitoza:

Care sunt cauzele care determina mirosul neplacut al respiratiei

 

Prima cauza care ar putea duce la o respiratie urat mirositoare este igiena incorecta a cavitatii bucale. Resturile alimentare ce raman in cavitatea bucala dupa fiecare masa trec prin procese chimice care ii transforma in compusi cu sulf, pricinuind astfel mirosuri neplacute. O alta posibila cauza a halitozei este deshidratarea mucoasei bucale, in urma careia se formeaza in cavitatea bucala celule moarte care au un miros neplacut. Dereglari digestive precum refluxul gastroesofagian sau cancerul gastric pot fi, de asemenea, cauze ale aparitiei halitozei, precum si infectiile sau chiar si insuficienta renala. Fumatul sau consumarea unor alimente ce se descompun in contact cu saliva in compusi cu sulf pot contribui si ele la aparitia mirosurilor neplacute.

Ce iti poate indica respiratia urat mirositoare cu privire la sanatatea ta

 

Daca halitoza isi face aparitia si in prezenta unei igiene orale corespunzatoare, cauzele aparitiei sale ar putea fi de natura patologica. Aceasta poate trada aparitia cariilor, instalarea paradontozei sau a gingivitei, existenta unor abcese dentare. Infectii precum sinuzitele sau amigdalitele pot avea si ele drept consecinta mirosurile neplacute ale cavitatii bucale, precum si insuficienta renala si cea hepatica se pot manifesta cu astfel de simptome.

Ce poti face pentru a scapa de respiratia urat mirositoare

 

O igiena orala corecta ce presupune periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi, dupa cina si inainte de culcare ar putea remedia aceasta problema. De altfel, este recomandat sa folosesti ata dentara dupa fiecare masa si sa eviti fumatul si consumul de alcool si cafea, care ar putea deshidrata mucoasa bucala. De altfel, chiar si bauturile racoritoare cu un continut bogat de zahar pot duce la o respiratie urat mirositoare, asa ca si acestea ar trebui evitate. In cazul in care ai o proteza dentara, curatarea ei necorespunzatoare ar putea fi cauza respiratiei neplacute, asa ca este important sa o igienizezi conform sfaturilor medicului dentist. De altfel, pentru a preveni orice problema a cavitatii orale, inclusiv pe cea a halitozei, este important sa iti faci controlul de rutina in mod regulat, la intervale de 6 – 12 luni.

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook