Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

Cum sa efectuez un periaj corect?

Periajul dintilor este una dintre metodele de baza pentru curatarea acestora. Poate fi folosita frecvent si are rolul de a inlatura resturile de mancare si placa bacteriana din cavitatea bucala.

Insa periajul dintilor nu este intotdeauna executat corect, astfel ca uneori poate chiar sa genereze probleme de sanatate ale cavitatii bucale. Tocmai de aceea, este foarte important ca acesta sa fie realizat in conformitate cu sfaturile medicului stomatolog: 

  1. Nu scurta niciodata timpul de periaj. Acesta trebuie sa fie cuprins intre 3 si 5 minute, chiar daca tie ti se pare ca ai dintii suficient de curati si dupa un singur minut.
  2. Exista mai multe tipuri de periaj, dintre care cele mai commune sunt periajul orizontal, cel vertical si cel circular, in sensul acelor de ceasornic. In vreme ce periajul orizontal este cel mai putin recomandat in randul medicilor stomatologi, deoarece poate deteriora smaltul dintilor, cel vertical trebuie executat cu mai multa grija, deoarece atunci cand miscarile sunt facute in ambele sensuri, gingiile pot avea de suferit.
  3. Un periaj correct este cel vertical, facut dinspre gingie catre varful dintilor. Astfel, riscurile de dezvoltare a unor afectiuni precum gingivita scad foarte mult. Molarii si premolarii trebuie periati si in partea superioara, cu miscari orizontale, in ambele directii.
  4. Pentru a te asigura ca nu exista riscul sa te ranesti cand iti cureti dintii, trebuie sa fii atent la periuta pe care o alegi si la manerul acesteia, care ar trebui sa fie aderent pentru a nu aluneca din mana in timpul periajului.
  5. Cantitatea de pasta de dinti pe care o folosesti trebuie sa fie cam cat dimensiunile unei alune, pentru a-ti ajunge pentru curatarea tuturor dintilor si totodata pentru a evita risipa.
  6. Nu uita de periajul limbii. In cavitatea bucala, bacteriile care se aduna pe dinti si in jurul lor nu sunt singurele. Gingiile si limba pot deopotriva sa inmagazineze un numar foarte mare de bacterii, asa ca trebuie sa le acorzi si lor atentia necesara.
  7. Spala-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi sau chiar dupa fiecare masa, daca ai posibilitatea.

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook