Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

Ce inseamna un implant dentar?

Implantele dentare sunt radacini artificiale care le inlocuiesc pe cele ale dintilor naturali, atunci cand acestea nu mai sunt sanatoase si situatia nu poate fi remediata intr-un alt fel. Realizate din titaniu tratat special, acestea sunt cat se poate de rezistente si de longevive.

Implantele dentare se folosesc pentru reconstructia dintilor, astfel incat sa impiedice resorbtia osoasa la nivelul mandibulei si al maxilarului superior si totodata sa confere un aspect placut purtatorilor.

In ce situatii se folosesc implantele dentare

Implantele dentare nu inlocuiesc niciodata dintii sanatosi, ci doar pe cei ale caror radacini au suferit de infectii gingivale sau pe cei afectati de paradontoza. In astfel de situatii, cand nimic nu mai poate fi remediat, este important sa reechilibrezi presiunea asupra maxilarelor astfel incat acestea sa nu se deformeze si sa nu-si modifice structura din cauza masticatiei. Cariile sau accidentele pot fi si ele cauze ale pierderii dintilor care se pot remedia cu ajutorul implantelor dentare.

Cum se implanteaza implantele dentare

 

Procedeul medical prin care se monteaza implantele poate dura intre sase si opt luni de zile, in functie de caz. In prima faza, este scoasa radacina bolnava care trebuie inlocuita si se fixeaza cea artificiala, adica implantul. Acesta este realizat dintr-un compozit special ce contine preponderent titaniu, iar rezistenta sa este sporita. Dupa vindecarea din urma interventiei chirurgicale de fixare a implantului in osul maxilarului, urmeaza imbracarea acestuia fie cu ajutorul unei coroane, fie cu cel al unei proteze partiale sau totale.

Durata de viata a implantelor dentare

 

In popor, implantele dentare se mai numesc si “cel de-al treilea rand de dinti” si sunt recunoscute pentru longevitatea lor crescuta fata de alte metode de inlocuire a dintilor, asa cum sunt protezele dentare. Daca sunt ingrijite corespunzator, curatate dupa fiecare masa si protejate de variatii mari de temperatura si de socuri motorii, implantele dentare pot rezista o viata intreaga.

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook