Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

Odontoterapia

Caria dentara este un proces distructiv cronic al tesuturilor dure dentare, fara caracter inflamator, producand distructia acestor tesuturi dure, cavitatie coronara sau radiculara si in final pierderea dintelui. Foarte important de subliniat este faptul ca procesul carios apare numai pe dintii aflati in contact cu mediul bucal.

 

Tratamentul cariei dentare este diferit in functie de extinderea in suprafata si profunzime a leziunii:

  • in cazul leziunilor incipiente, necavitare, este suficienta o igienizare corecta si remineralizarea smaltului dentar prin aplicare de substante bogate in fluor si fosfati de calciu.
  • in cazul in leziunior cavitare, superficiale, medii sau profunde, dupa indepartarea dentinei alterate “cariate” se aplica obturatia coronara “plomba” pentru recontituirea morfo-functionala a dintelui.
  • in cazul cariilor complicate cu afectarea pulpei dentare este necesar tratamentul endodontic “scos de nerv” si ulterior reconstituirea suprafetei coronare prin “plomba” sau coroana de acoperire in functie de gradul de distructie al dintelui.
  • in cazul distructiei coronare masive prin evolutia indelungata a cariei care a distrus in totalitate tesuturile dure dentare iar dintele este irecuperabil se recurge la extractie dentara.

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook