Articole din medicina dentara

Laserul dentar de tesut moale

Aplicatiile laserului în medicina dentara sunt multiple, datorita avantajelor majore pe care aceasta metoda de tratament le ofera: Sterilizeaza suprafata pe care se aplica (decontaminare bacteriana), in cazul anumitor interventii chirurgicale nu sunt necesare suturi, limiteaza sau stopeaza sangerarea asigurand coagularea vaselor de sange supuse procedurilor, precizie în tratarea suprafetelor,  nu necesita anestezie în cazul anumitor proceduri,.

Laserul dentar asigura medicului stomatolog posibilitatea efectuarii unor proceduri care in mod traditional nu ar fi posibile.

Beneficiile terapiei dentare cu laser

Tratamentul cu laser dentar

Aplicaţiile laserului în medicina dentară sunt multiple, datorită avantajelor majore pe care această metodă de tratament le oferă:

Sterilizează suprafaţa pe care se aplică (decontaminare bacteriană)
În cazul anumitor intervenţii chirurgicale nu sunt necesare suturi
Limitează sau stopează sângerarea asigurând coagularea vaselor de sânge supuse procedurilor
Precizie în tratarea suprafeţelor


Nu necesită anestezie în cazul anumitor proceduri
Laserul dentar asigură medicului stomatolog posibilitatea efectuării unor proceduri care în mod tradiţional nu ar fi posibile.
Totodată integrarea acestei tehnologii în tratamentele clasice ale diferitelor probleme de sănătate dentară asigură rate înalte de success ale tratamentului şi un nivel sporit de confort pentru pacient.

Utilizarea laserului dentar

În cadrul clinicii noastre, laserul dentar este folosit în diverse proceduri, printre care se regăsesc: tratamentul bolii parodontale şi tratamentele endodontice.

Tratamentul bolii parodontale

Tratamentul clasic nechirurgical, iniţial, al bolii parodontale include o metodă complexă de curăţare denumită SRP (scaling and root planning) pentru a elimina acumulările bacteriene care produc şi întreţin boala parodontala şi pentru a gestiona procesul inflamator.

Scalarea (scaling) reprezintă detartrajul supra şi sub gingival, realizat cu metode moderne

Planarea radiculară (root planning) constă în eliminarea acumulărilor bacteriene de pe rădăcina dintelui.

Utilizarea terapiei laser ca adjuvant la SRP s-a dovedit a fi eficientă şi efectivă atât în decontaminarea bacteriană, cât şi în debridarea ţesutului infectat ce căptuşeşte punga parodontală.

Sterilizarea suprafeţei pe care se aplică, eliminarea acumulărilor bacteriene care produc şi întreţin boala parodontală au determinat introducerea laserului dentar în tratamentul bolii parodontale în cadrul clinicii noastre.

Tratamentele endodontice

Tratamentele endodontice pot atinge rate foarte înalte de succes.

Controlul infecţiei este esenţial pentru succesul unui tratament endodontic.
Efectul antibacterian al laserului în asociere cu acţiunea sa de biostimulare şi procesul accelerat de vindecare a ţesutului afectat au determinat introducerea laserului dentar în tratamentul endodontic efectuat în cadrul clinicii noastre

Utilizarea tratamentului cu laser dentar se poate face doar la recomandarea şi în urma controlului la un medic specialist.


Folosirea laserului dentar evită multe din problemele datorate forării la turaţii înalte, inclusiv fisurile şi microfracturile smalţului datorate vibraţiilor şi turaţiei înalte a frezelor dentare, fisuri care pot slăbi structura dintelui, cauzând viitoare probleme.
Tratamentul cariei cu laser dentar

Specialiştii spun că beneficiile sunt :

Îndepărtarea precisă a ţesutului cariat, ceea ce permite conservarea structurii dentare sănătoase şi menţinerea unei dentiţii sănătoase timp îndelungat (tratament minimal invaziv).

Realizează eficient numeroase proceduri pe ţesutul moale al cavităţii orale (gingii, mucoasa obrazului, palatului şi a limbii), cu sângerare minimă, oferindu-i dentistului un instrument de înaltă tehnologie, precis, minimalist, cu riscuri extrem de reduse, cu ajutorul căruia poate efectua manopere atât pacienţilor clinic sănătoşi, cât şi celor care prezintă diverse afecţiuni generale care până acum necesitau trimitere către un specialist (pacienţi cu probleme de coagulare, diabetici, anxioşi).

Energia laser, binecunoscută pentru precizia ei extremă, crează o evaporare instantă a ţesutului cariat, fără a supraîncalzi dintele, şi deci fără durere. Spre deosebire de forarea convenţională, instrumentul nu va atinge ţesuturile în niciun moment, eliminându-se orice posibilă vibraţie şi de aici eliminarea riscului de apariţie a fisurilor în smalţul dentar din timpul tratamentului.

Laserul poate fi folosit pentru o multitudine de intervenţii: chirurgia ţesutului moale şi a gingiilor, tratament de canal, desensibilizare, reconturare osoasă, incizia şi drenajul abceselor, descoperirea dinţilor neerupţi şi a implanturilor dentare, proceduri laborioase de chirurgie a oaselor maxilare. Principalul avantaj pentru pacient este lipsa traumei mecanice şi a sângerărilor, precum şi reducerea cantităţii de anestezic utilizat. Tratamentul favorizează biologic şi creşte viteza şi potenţialul de vindecare post-terapeutic.

O altă variantă modernă, nedureroasă, care tratează caria este aplicarea unui gel de înmuiere a ţesuturilor afectate (smalţ, dentină), ce pot fi apoi îndepărtate cu instrumente manuale speciale. Metoda este folosita frecvent la copii.

Tratarea ţesuturilor moi ale cavităţii orale a devenit mult mai facilă datorită dezvoltării tehnologiei laser. Laserul foloseşte energia luminii pentru a îndepărta cu precizie ţesutul moale. Raza de lumină concentrată îndepărtează şi cauterizeaza simultan zona afectată, ceea ce înseamnă că sângerarea este redusă aproape total grăbind vindecarea.

Tratarea ţesuturilor moi ale cavităţii orale a devenit mult mai facilă datorită dezvoltării tehnologiei laser. Laserul foloseşte energia luminii pentru a îndepărta cu precizie ţesutul moale. Raza de lumină concentrată îndepărtează şi cauterizeaza simultan zona afectată, ceea ce înseamnă că sângerarea este redusă aproape total grăbind vindecarea. Totodată, laserul sterilizează ţesuturile cu care intră în contact, reducând posibilitatea dezvoltării infecţiilor. Laserul are efecte doar asupra zonei care trebuie tratată, fără să afecteze zonele adiacente. Deoarece laserul acţionează la nivel celular, procedura este de obicei nedureroasă. Majoritatea pacienţilor nu au nevoie de anestezie atunci când sunt tratati cu laserul de ţesut moale. Aceasta se traduce prin lipsa injecţiilor şi a senzaţiei de amorţeală. Mai mult, laserul este foarte silenţios. Tot ce veţi auzi vor fi doar uşoare păcănituri care nu deranjează auzul. Laserul poate fi utilizat pentru o gama vastă de proceduri: decuparea surplusului de gingie pentru un zâmbet mai larg, dezinfecţia gingiilor afectate de bacterii, sculptarea ţesutului fără tăiere, îndepărtarea leziunilor de decubit şi, cel mai important, nu există contraindicaţii atunci când vine vorba de tratamentele cu laser. Laserul este o descoperire care vă poate aduce un zâmbet larg, sănătos şi strălucitor.

Laserul dentar încorporează soluţiile tehnologice în diferitele aspecte ale practicii sănătăţii dentare şi ale tratamentului.
Laserul dentar: Intensificarea utilizarii tratamentului dentar cu laser

Deşi laserul dentar poate îmbunătăţi precizia tratamentului dvs., atenuând durerea şi perioada de recuperare, tehnologia trebuie totuşi să pătrundă în forţă în această branşă. Se estimează că, în prezent, aproximativ 5% dintre medicii stomatologi folosesc lasere în cabinetele lor.

Laserul dentar reprezintă o tehnologie nouă care poate îmbunătăţi precizia tratamentului dumneavoastră, minimalizând durerea şi perioada de recuperare.

Stomatologie laser - ultima tehnologie in medicina dentara

PRINCIPALELE AVANTAJE: CARIOLOGIE, ENDODONTIE

Utilizarea in stomatologie a laserului diminueaza in proportie de 80% durerea, de cele mai multe ori nefiind necesara anestezia.
Prepararea cavitatii carioase fara freza, fiind inlaturat contactul direct si zgomotul de freza.
Sterilizeaza in profunzime tesuturile dentare contribuind la prevenirea recidivei cariei.
Prepara cavitatea carioasa in forma neregulata ("solzi de peste") contribuind la rezistenta in timp a obturatiei.
Sterilizarea canalelor radiculare evitand interventia chirurgicala.
Rezultate deosebite in tratarea gangrenelor dentare. In locul sedintelor repetate de tratament ce pot dura si o luna de zile obturarea canalelor se poate realiza intr-o singura sedinta.

CHIRURGIE, IMPLANTOLOGIE, PARODONTOLOGIE

Reducerea semnificativa a durerii si edemului postoperatorii, foarte importante in implanurile dentare si chirurgie.
Sterilizarea in profunzime a tesutului osos si radicular garantand lipsa recidivei.
Reducerea semnificativa a durerii si edemului postoperatorii.
Leziunile tesuturilor sunt minime vindecarea fiind aproape instantanee.
Indepartarea corecta a tesutului inflamat si necrotic de pe fata interna a mucoasei gingivale in toate interventiile parodontale.

ALTE APLICATII

Indepartarea nedureroasa si fara sutura a tumorilor benigne de pe gingii, bolta palatina, mucoasa obrajilor si buzelor.
Tratamentul aftelor si a herpesului.
Tratamentul hipersensibilitatii dentinare frecvent intalnita in stomatologia pentru copii.

Tratamentul parezelor faciale

Parezele faciale sunt de obiecei cauzate de expunerea pacientului la rece (ex: aer conditionat) si se numesc pareze “a frigore.” Din punct de vedere clinic pacientul prezinta o asimetrie faciala cu deplasarea comisurii bucale (coltului gurii).
Tratamentul nevralgiilor trigeminale

Se caracterizeaza prin dureri de intensitate mare aparent la nivelul dintilor cand in fond cauza nu este dentara. De cele mai multe ori nediagnosticarea corecta duce la extractia dintilor de pe cadranul respectiv fara ca aceasta sa fie necesara intrucat durerile nu se remit.
Remediul cel mai eficient in tratamentul nevralgiilor este LASERTERAPIA.

Tratamentul paresteziilor

Accelerarea vindecării postherpetice fără risc de cicatrice
Tratamente sinusale (sinusite maxilare, frontale chiar si cele cronice)

ALBIRE DINTI CU LASER (INSTANTANEE)

Albirea dintilor:
Albirea dintilor cu laser este una dintre cele mai usoare cat si cele mai multumitoare proceduri stomatologice pe care le efectuam pentru pacientii clinicii noastre din Timisoara.

Suntem mandri sa oferim diferite optiuni pentru procedurile de albire a dintilor, care sunt personalizate dorintelor si nevoilor fiecarei persoane.

De la albirea accelerata (cu laser, la clinica noastra), pacientii se bucura de zambete mai luminoase si mai stralucitoare obtinute intr-o perioada foarte scurta de timp, doar intr-o singura ora.

 

Contact

Medic Dentist
Dr. Mihaela Cutui

Telefon:  0722 713 288
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: www.dent.ro

Cabinet Deta
Str. Victoriei Ap.5 Deta, jud. Timis Romania

Cabinet Timisoara
Timisoara Str.Gavril Musicescu nr.66 Romania

Program Cabinet Deta

Luni   08:00 - 14:00
Marti   08:00-14:00
Miercuri   08:00 - 14:00
Joi   08:00 - 14:00
Vineri   -
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Program Cabinet Timisoara

Luni   15:30 -18:00
Marti   16,00 - 21:00
Miercuri   15:30 - 18:00
Joi   16:00 - 21:00
Vineri   13:00 - 18:00
Sambata   Inchis
Duminica   Inchis

Suntem pe Facebook